PERSBERICHT

Hét internationale indoor roei-evenement Inschrijving Amsterdam World Ergohead van start

AMSTERDAM - De inschrijving voor de Amsterdam World Ergohead is van start gegaan. Het internationale indoor roei-evenement vindt op 20 januari 2013 plaats op het Science Park in Amsterdam. De wedstrijd omvat de inmiddels bekende strijd tussen ervaren en niet ervaren roeiers over twintig minuten.

Deelnemers roeien twintig minuten voluit op een ergometer, een roeimachine die ook in de meeste sportscholen te vinden is. De winnaar is degene die in twintig minuten de grootste afstand aflegt. De Amsterdam World Ergohead is erin geslaagd om internationaal bekend te worden, mede door de prijs van duizend euro voor een wereldrecord. De speakers maken van het sportcentrum een ware roei-arena, die garant staat voor veel spannende races op 26 roeimachines tegelijk.

Selectie

De wedstrijd is het podium waar de jeugd uitmaakt wie bij de absolute top gaat horen, omdat hier de Nederlandse bondscoaches komen selecteren. Voor de nieuwe studentenploegen is dit ook de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voordat ze op het water zullen strijden om de eer.

16 jaar

Roeivereniging De Amstel in Amsterdam organiseert de Amsterdam World Ergohead inmiddels 16 jaar. Sinds 2011 vindt het evenement plaats in het hypermoderne universitair sportcentrum Universum op het Science Park in Amsterdam. Ongeveer 250 tot 300 deelnemers komen naar

Amsterdam en het evenement wordt bezocht door 1.000 tot 1.500 toeschouwers.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal neem contact op met de organisatie van de Amsterdam World Ergohead, Olga Duijn: telefoon +31 6 407 639 09 of e-mail info<<>>ergohead.nl.

Meer informatie over:

• De wedstrijd: www.ergohead.nl

• Roeivereniging R&ZV De Amstel: www.amstelroei.nl

• Roeinieuws: www.nlroei.nl

• Roeien in Nederland: www.knrb.nl